Регіональний координатор по зв"язках із громадськісттю Уповноваженого ВР України Володимир Шевченко був гостем у прямому ефірі програми ТОДТРК “Ранок з ТТБ”.

Головною темою розмови був Марафон написання листів від Amnesty International. Зокрема, його фінал у Тернополі. Захід від AI у Тернопільській області вже три роки координує голова Тернопільської правозахисної групи, координатор Уповноваженого ВР України з прав людини в нашій області Володимир Шевченко.

Володимир розповів, про героїв цьогорічного марафону, окремо зупинився на українцях, чиї права довелося захищати Міжнародній Амністії 2014 року. Історії цих людей стали відомими в усьому світі. Це кримський кінорежисер Олег Сєнцов, незаконно ув’язнений у московському СІЗО, та киянка Ірина Рябченюк, яку побив «Беркут» під час подій Євромайдану. Крім отриманих травм, жінка частково втратила зір.

Також розмовляли про його діяльність як координатора Уповноваженого ВР України у Тернопільській області. Про те, з якими проблемами в основному звертаються люди, які найбільш типові порушення надходять та на кого найчастіше скаржаться.
- Однією з основних проблем, - підкреслив координатор, - є невиконання рішень судів причому ця проблема існує в цілому на Україні.


В.Шевченко додав, що прийом громадян у Тернополі відбувається щодня за адресою Пирогова, 11 оф.7.