Координатори Омбудсмана сприяють наданню допомоги українським воякам та вимушеним переселенцям

Напередодні Нового 2015 року до м. Чугуєва Харківської області прибув гуманітарний вантаж на 4,5 тонни – пічки-буржуйки, теплі речі для дорослих та дітей, білизна та іграшки, продукти харчування.
Благодійну допомогу організувало тернопільське Об’єднання заради громади «Ядро», до якого входять місцева організація «Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан», Громадський люстраційний комітет Тернополя, громадські організації «Майдан Тернопіль», «Рада бізнесу Тернопілля», «Тернопільські підсумки» та Тернопільська правозахисна група. Об’єднання «Ядро» діє на принципах позапартійності та аполітичності.
Активне сприяння в організації збору та відправки гуманітарної допомоги (10 величезних палетів, повних мішками та пакунками з дарунками) на Схід України надав регіональний координатор Уповноваженого зі зв’язків із громадськістю у Тернопільській області Володимир Шевченко.
Прийняв вантаж та організував його передачу реципієнтам регіональний координатор Уповноваженого в Харківській області Юрій Чумак.
Речі, продукти та буржуйки для вояків 92-ї бригади (дислокується в Чугуєві), які зараз перебувають у зоні АТО, за допомогою волонтерів з місцевої патріотичної ініціативи «Наш вибір» були відвезені безпосередньо на передові позиції.
А більшість гуманітарної допомоги передано до Чугуївського міського та районного територіальних центрів соціального обслуговування – для безпосередньої роздачі внутрішньо переміщеним особам.
Отже, під новорічну ялинку сотні вимушених переселенців, які наразі мешкають на Чугуївщині, отримують додаткову допомогу від небайдужих співгромадян з Тернопільщини.
Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини значну увагу приділяє вирішенню проблем внутрішньо переміщених осіб. Так, створений за ініціативи Омбудсмена Ресурсний центр для допомоги вимушеним переселенцям надає допомогу тим, хто зіткнувся з проблемами після незаконної окупації Криму і проведенням АТО на Сході України. Крім того, разом з фахівцями Секретаріату Уповноваженого вимушені переселенці аналізують чинне законодавство і розробляють проекти законів і необхідних нормативно-правових актів.