Прес реліз 28 травня 2014 року

  Відбулася прес-конференція регіонального координатора зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної ради з прав люlини у Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Хмельницькій областях Володимира Шевченка.
Під час зустрічі з журналістами Володимир Шевченко наголосив на основних аспектах роботи Регіонального координатора. «Регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю діє в рамках Меморандуму за підтримки ПРО ООН в України між Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини і Офісом Уповноваженого Верховної ради із прав людини. Метою є розширення взаємодії Секретаріату Уповноваженого з громадянами що проживають в регіонах де немає представництв з інституціями громадянського суспільства та ЗМІ».
Провівши моніторинг діяльності Омбудсмена було рекомендовано розширити поле діяльності в тих регіонах де немає представництва Офісу Уповноваженого з прав людини. Для покращення ефективності роботи Омбудсмена та налагодження більш тісної взаємодії з громадськими організаціями в тих регіонах де немає постійного представництва Уповноваженого було рекомендовано збудувати мережу Регіональних координаторів із зв’язків з громадськістю. Головним завданням Регіональних координаторів є взаємодія із громадянським суспільством та контакти з пресою. «Також для громадян, які не можуть звернутися в офіс в Києві і звернулися на прийом до Регіонального координатора є можливість вирішення їхніх безпосередніх проблем» - підкреслив Володимир Шевченко. Офіс Уповноваженого Верховної ради із прав людини працює за, так званими, Паризькими принципами, спираючись у своїй роботі на громадські організації, він є повністю деполітизований і не є під впливом влади чи політиків.