Людмила Денісова взяла під контроль справу із побиттям знімальної групи на Тернопільщині

Уповноважений Людмила Денісова взяла під контроль справу із побиттям знімальної групи на Тернопільщині

Результат пошуку зображень за запитом "теребовлянський район поліція"
Інцидент стався 20 квітня у смт Дружба на підприємстві ПП АП “Агро-дружба” в Тернопільській області.  Журналіста відділу розслідувань порталу “Волинь24” Сергія Шаповала та оператора “12 каналу” Романа Харченка побили під час розслідування нелегального продажу дизельного пального. Їх жорстоко побили і деякий час  насильно утримували в приміщенні. Нині журналіста та оператора відвезли до лікарні, що знаходиться у місті Теребовля. Вони написали заяву в поліцію про напад, побиття, знищення техніки і перешкоджання журналістській діяльності.
На місце події виїхав Регіональний координатор по взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВР з прав людини у Тернопільській області Володимир Шевченко. За його словами, зареєстровано впровадження за статею 345 -1 (частина 1) погроза або насильство щодо журналіста.
Справа  перебуває  на контролі керівника Тернопільської обласної поліції Олександра Богомола. Слідчі дії заплановано на понеділок 23 квітня. Заявники прибудуть до Тернополя, щоб утримати ухвалу суду про проходження судової медичної експертизи. Їх супроводжуватиме Працівник регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого.
Людмила Денісова тримає цю справу на особистому контролі. 
Джерело