«Представники Омбудсмена в регіонах повинні об’єднати людей навколо себе – стати «містком» між Офісом Уповноваженого і громадськістю», - Людмила Денісова


Про це заявила Уповноважений Людмила Денісова під час зустрічі з представниками Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН). Зустріч була присвячена аналізу зробленого та подальшій реалізації проекту «Зміцнення потенціалу Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини».
Особливу увагу було приділилено розвитку регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого.
Людмила Денісова повідомила, що сьогодні регіональні представництва Секретаріату Уповноваженого діють у 11 областях. Також є 19  регіональних  координаторів Уповноваженого взаємодії із громадськістю, діяльність яких фінансується програмою ПРООН.
Як зазначила Уповноважений, у перспективі регіональні представникиповинні виконувати не лиш функцію «листонош», які збирають скарги намісцях, а потім надсилають до Секретаріату. і не повинні розглядатись як прості «виконавці» на місцях,  вони повинні, насамперед, об’єднувати людей навколо себе – стати «містком» між Офісом Уповноваженого і громадськістю.
«Я думаю, регіональні представники спроможні на більше – в перспективі вони будуть приймати  людей, ефективно проводити просвітницьку діяльність, розповсюджувати інформацію, у якій не обізнані наші громадяни. Наразі треба зробити більш продуктивною роботу регіональних представництв», - переконана Людмила Денісова.
Вона наголосила, що для Омбудсмена також важливо розуміти, настільки дієвою є робота в регіонах та оцінити її ефективність, щоб мати можливість подальшої розбудови та реформування мережі представництв Уповноваженого.
Нині в рамках програми «Зміцнення потенціалу Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» проводиться оцінка роботи регіональної мережі Уповноваженого.
Як відомо, представники ПРООН що в 2012 році були одними з ініціаторів інституційної розбудови регіональної мережі Уповноваженого, адже  до 2012 року в Україні існувало лише три офіси представництв Уповноваженого в регіонах.